VERSENYBEN A BOROK A XXV. SZEGEDI BORFESZTIVÁLON

Megosztás

Ismét összemérik boraikat Magyarország elsőszámú borászai. A rendezvény történetéhez szorosan kapcsolódik a borverseny, mely 1997-ben indult útjára.


A kezdeti időkben 35- 45 db borminta gyűlt össze, ezeket 3 bizottság bírálta el a Délmagyarország napilap szerkesztőségében, egy 20 pontos bírálati rendszerben. A nevezett nedűk száma fokozatosan nő, jelenleg körülbelül 150 mintát bírálnak el a Szegedi Városkép és Piac Kft. által felkért szak értők 100 pontos módszer alkalmazásával. A verseny tesztelői között megfelelő képesítéssel és kóstolói tapasztalattal rendelkező borászokat, szakértőket, szakírókat tisztelhetünk, míg elnöknek minden évben az „Év borászát” kérjük fel. A bírálók természetesen nem ismerik a tesztsorrendet és nem beszélhetnek egymással, a bírálat szigorú tematika szerint történik. A pontszámok a kóstolók által adott pontok számtani átlagából keletkeznek, így ez alapján határozzák meg a sorrendet és ítélik oda a díjakat.


Kóstolja meg Ön is a díjnyertes borokat! Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 20-án 18:00 órakor kerül sor a Rádió 88 színpadon.