Újra Szegeden a Nemzeti Bor Maraton

Megosztás

Május 13-22 között újra Szeged lesz a világ közepe! A Szeged Napja Ünnepségsorozat és a XXII. Szegedi Borfesztivál keretein belül ismét szülővárosába látogat a Nemzeti Bor Maraton. A zseniális kezdeményezés Szegedről indult és a mai napig a Napfény Városából szervezik – a program lassan már olyan szegedikumnak számít, mint a halászlé vagy a szegedi paprika. A Bor Maraton szegedi állomásának május 21-én a Dóm Téri Kavalkád ad otthont.

A nap kiemelt sportprogramja egy 3 km-es családi-, és 7 km-es amatőr futóverseny, mely mindenki számára ingyenes. A futás a Dóm térről indul és oda is tér vissza, jelentkezni a www.winerunner.hu oldalon lehet egy egyszerű regisztrációt követően.

További két hivatalos Nemzeti Bor Maraton futószakasz is kötődik Szeged városához. 2016.05.21-én, 15:11 perckor indul Algyő városából a 12,5 km-es Algyő-Szeged szakasz, melynek célpontja a rendezvény kiemelt helyszíne a Dóm tér.
2016.05.22-én 9:00-kor, a Nemzeti Bor Maraton továbbindul Mórahalomra egy 21 km-es félmaratonnal.
A versenyszakaszokra hivatalos nevezést a www.nemzetibormaraton.hu oldalon lehet leadni 2016. május 6-ig. A futás élménye mellé egy értékes befutócsomagot is kapnak a jelentkezők, mely tartalmaz egy ingyenes belépőt a Mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe.

A nap egyik kiemelt eseménye a Quimby nagykoncertje előtt, a Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás díjátadása. Legyél te, a Csongrádi Borvidék Szépe! Jelentkezni 2016.04.16-ig, lehet a www.borvidekszepe.hu oldalon.

Hivatalos Facebook esemény