Hétvégén jön a XVII. Hídivásár

Megosztás

Szombaton és vasárnap újra kitárja kapuit a Hídivásár! A Szeged Napja Ünnepségsorozat keretein belül az idén már XVII. alkalommal várja a minőségi portékák szerelmeseit az egyik legnagyobb hazai kézműves seregszemle és bemutató.

Európa szerte, több helyütt ismertek olyan középkori hidak, melyeket az idők során belaktak a kereskedők, mint a firenzei Ponte Vecchiot. Szegeden évente egy alkalommal varázsolják ide ezt a hangulatot a szervezők. A színes forgatagban magyarországi, illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek kínálják portékáikat a forgalom elől lezárt Belvárosi hídon. A családi programként bátran ajánlható séták során látványműhelyekbe kukkantókat, a különböző ősi kézműves szakmák avatott mesterei kápráztatják el, a minden mozdulatukból áradó rutinnal, kézügyességükkel, tudásukkal. Egy-egy fogást a helyszínen, akár magunk is kipróbálhatunk.

A vásározók hídján két napon át hömpölyög a tömeg, ember legyen a talpán aki így, vagy úgy nem csábul el a sok látnivalótól, nem talál valamilyen kedvére való vásárfiát! Csak ezt a kínálatot bejárni több mint 1 kilométernyi sétát jelent. Újabban a „hídivásár” a Híd utcát és az Oskola utcát is „ellepi”, ezen a két napon összeér a Széchenyi téri Borfesztivállal és a Kincs térrel, ahol további programlehetőségek kínálkoznak.

A Szegedi Hídivásár – a szegediek bevett találkozóhelyévé, illetve igazi vendégcsalogató rendezvénnyé nőtte ki magát: az elmúlt évtizedben fogalommá vált, külföldön is híre ment. Nélküle épp úgy elképzelhetetlen a szegedi tavasz, mint a nyár szabadtéri játékok nélkül.

Szervező: Ördögszekér Kft.

Hivatalos FB esemény: https://www.facebook.com/events/1716803348566206/