Az Etelka soron lesz az idei majális

Megosztás
Az újszegedi liget felújítása miatt kellett új hely után nézni. Az első tervek szerint ez a Szegedi Partfürdő lett volna, de a Tisza magas vízállása miatt más megoldást kellett keresni.

A tartósan magas vízállás miatt fölnedvesedett ártér nem teszi lehetővé, hogy a Partfürdőn legyen az idei szegedi majális április 27-e és május elseje között. A szervezők ezért az Etelka sori dobópályát választották helyszínül, ami logisztikai szempontból jó helyen van és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető.

„A talaj alkalmas arra, és a hely alkalmas arra, hogy itt lebonyolítsuk ezt a majálist. A terület nyilvánvalóan kisebb a ligetnél és a Partfürdőnél is, de ide valamennyi olyan mutatványos, forgó, dodzsem, céllövölde el fog férni, amiket megszokhattak a szegediek a majálison. Ugyancsak elférnek azok az árusok, vendéglátósok, akik elengedhetetlen részei a majálisnak.”

– mondta a Szeged Televízió híradójának Németh István, a majálist szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

Sör, virsli és vattacukor tehát lesz, és a vásári forgatag elemei sem hiányoznak majd. Viszont a koncertekről le kell mondaniuk kilátogatóknak.

„A korábbi évekhez képest, miután szűk a terület, nagyszínpadot és egyáltalán színpadot nem tudunk fölállítani, így a kulturális és zenés programok fognak elmaradni.”

– mondta az igazgató a Szeged TV-nek.

A szegediek kedvelt kis-majálisát a Zápor tónál idén is megtartják, itt a korábbi évek hagyományainak megfelelően alakulnak idén is a programok.

Forrás: Szeged.hu