Szerdától újra együtt a Dóm téren

Megosztás

Minden eddiginél több borászattal, látványos szüreti felvonulással és állandó művészeti kiállítással várja a minőségi borok szerelmeseit az idei Bortér. A szeptember 14-18. között már 6. alkalommal megrendezett bormustrára rekord mennyiségű, 111 pincészet adta le jelentkezését – a rendezvény immáron hivatalosan is bekerült Magyarország első számú borfesztiváljai közé.

A roppant széles gasztronómiai kínálat mellett igazi zenei csemegék várják a nagyérdeműt: hamisítatlan salsa koncerttel készül a kubai származású Elsa Valle and the Jazz Latin Syndicate; a ’20-as évek világát idézi majd a Vastag Tamás és a szegedi Show Me együttműködéséből született posztmodern jukebox és a tavalyi sikereket követően ismét a Dóm tornyának erkélyéről muzsikál az Il Silencio Fúvósquartett.

A művészetek és a bor kapcsolatát mutatja be a Múzsák Háza, a Bortér idei állandó kiállítása. A Móra Ferenc Múzeum jóvoltából ismert hazai festőművészek bor ihlette alkotásainak nyomatait csodálhatjuk meg a különleges milliőjű, intim helyszínen. Zenés bortúra és Hangzóbor címen Balog József színművész, a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjai, valamint Lukácsházi Győző túravezető közreműködésével vehetünk részt egy különleges verssel, prózával fűszerezett zenei utazáson.