A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak gyűjtünk a XXIII. Szegedi Borfesztiválon

Megosztás

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak gyűjtünk a XXIII. Szegedi Borfesztiválon. A segítő kedvű fesztiválozók május 12-21. között a Szeged Első Lions Klub, a Szegedi Városkép és Piac Kft és a Rádió 88 közös, a Kölcsey-Kárász utcák sarkain felállított adomány pontban, az esti borárveréseken és a Continental-Contitech Családi Futóversenyen is adakozhatnak.

Az alapítvány munkájáról:

„A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány 23 éve szolgálja az újszülött, koraszülött mentést.

Eddig közel 20.000 életet mentettünk.

Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – menti az életveszélyben lévő újszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba.

A Szolgálat feladata, hogy a kis betegeket minél hamarabb az őket ellátó regionális központok intenzív osztályára szállítsa, ahol a különböző betegségek azonnali ellátásához szükséges feltételek biztosítottak (pl.: gyermeksebészet, újszülött szívsebészet, stb.), otthonszüléseknél az újszülött ellátása, intézetbe szállítása, valamint feladata az intézeten kívüli újszülött és csecsemő újraélesztés.

Az élet első perceiben, óráiban történt mentés elmaradása ezen gyermekek életkilátásait – életben marad vagy meghal – és a későbbi évek életminőségét – testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott – döntően meghatározza.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány nonprofit, kiemelten közhasznú civil szervezetként végzi nap mint nap az életmentő munkát a dél-magyarországi régióban.”