Sportos lesz a Borfesztivál

Megosztás
Péntek este fél 6-kor kezdődik az idei borfesztivál és jövő vasárnap estig tart. Több mint 150 pincészet, 50 kulináris kiállító és 250 zenés program várja az érdeklődőket nyitáskor a Széchenyi, a Klauzál és a Dugonics téren.
tvégén rendezik a hagyományos hídi vásárt, és a második hétvégén a Dóm tér is megtelik. Németh István, a főszervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, idén sportos lesz a fesztivál. Sárkányhajó-viadalt, favágóversenyt és honvédségi fegyverbemutatót láthat aközönség.
A mostani tvégén félmaratonba, valamint 5 és 10 kilométeres futóversenybe lehet benevezni, de lesz családi futás is 500, 1000 és 2024 méteres távon. Jövőtvégén érkezik meg a Nemzeti Bor Maraton a Dóm térre. Ehhez is kapcsolódik még futás: 3 és 7 kilométeres távra lehet jelentkezni.

A programokról bővebb tájékoztatás elérhető az okostelefonokra letölthető Szeged Napja néven elérhető alkalmazással. Kiadónk okostelefon-alkalmazása, a Frappé élménykeresőn pedig a rendezvényfolyam teljes programja megtalálható.

Forrás: delmagyar.hu