Rekordokat dönt a szegedi borfesztivál – jövő pénteken kezdődik a tíznapos fesztiválsorozat

Megosztás

A Délmagyar.hu írása, a ma délutáni (2018.05.11.) sajtótájékoztatónkon elhangzottak alapján:

Magyarország legnagyobb borászati és gasztronómiai fesztiváljává nőtte ki magát a jövő pénteken kezdődő tíznapos XXIV. Szegedi Borfesztivál, amelyet kulturális és sportrendezvények színesítenek.

– Olyan fesztivál elé nézünk, amely az ország legnagyobb gasztro- és borfesztiválja, és amelyen ismét rekordszámú, 163 borászat vesz részt. A bor és a muzsika kéz a kézben jár, a könnyűzene minden ága képviselteti magát a színpadokon – kezdte a XXIV. Szegedi Borfesztivál és a Szeged napja ünnepségsorozat sajtótájékoztatóját péntek délelőtt a rendezvény szervezője, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, Németh István. A jövő pénteken kezdődő tíznapos rendezvénysorozat koncertjei közül kiemelte a Dóm téren Charlie és Malek Andrea közös koncertjét, valamint Rúzsa Magdi fellépését.

Mocselini Rudolf, az Ördögszekér Kft. ügyvezetője a XIX. Hídi Vásárról szólva elmondta, a népszerűsége töretlen, hiszen több mint 200 kézműves kiállító portékái közül lehet majd válogatni május 26–27-én. Mocselini a honvédség jelen lévő képviselőinek pontonhíd kialakítását javasolta a Tiszán a bővítés érdekében.

Joób Márton, a szegedi önkormányzat foglalkoztatási, szociális és sportbizottságának elnöke a sporteseményekről beszélt. Ezek közül kiemelte a Continental-Contitech futófesztivált és a sárkányhajó-viadalt. Hári László alezredes, a Magyar Honvédség Szegedi Toborzó Központjának parancsnokától megtudtuk, a Móra-múzeum előtt a toborzás mellett harci járművekkel és bemutatókkal várják az érdeklődőket.

– A fesztivál ideje alatt 18 óra után egyetlen jeggyel az összes busz, troli és villamos korlátlanul használható. A nagy sikerre való tekintettel a kabrió busz is visszatér Szegedre a borfesztivál idejére, és 45 perces menetidővel a város nevezetességeit járja körbe, amelyeket így akár egy pohár borral a kezében is megtekinthet a közönség

– mondta Majó Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője.

Kővári Árpád, a Szeged Első Lions Club elnöke az „Áldozza egy pohár bor árát jótékonyságra!” elnevezésű kezdeményezésükre hívta fel a figyelmet. A Kölcsey és Kárász utca sarkán lévő faházban a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára gyűjtenek.