Pénteken rajtol a XXIII. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat 2017

Megosztás

Péntektől ismét Szeged Magyarország lesz fesztivál-fővárosa: indul a XXIII. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat, amely 10 napon át 150 borászattal, 200 kézművessel és 250 programmal várja a minőségi borok szerelmeseit. A 10 napos, maratoni esemény-sorozat hazánk legnagyobb bormustrája mellett többek között az idén 18 éves Hídi Vásárral, a Klauzál téri Gasztro Udvarral és a nagy szabású koncerteket felvonultató Dóm Téri Kavalkáddal csábít.

Az idei rendezvény – a hazai gasztro-események közül elsőként – csakis élő zenekari kísérettel fellépő művészeket vonultat fel, köztük a legendás Bikinivel, a Biebers-szel, a Compact Disco-val és Geszti Péter show-jával, mely végigkíséri a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár emlékezetes pillanatait. Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője a hétfői sajtótájékoztatón kifejtette: „A szakma és a nagyközönség évek óta Magyarország legnagyobb bormustrájaként tartja számon a Szegedi Borfesztivált, éppen ezért, kötelességünknek éreztük, hogy a hazai gasztro-események közül elsőként álljunk ki teljes vállszélességben az élő zene mellett.” A grandiózus vállalásnak köszönhetően 10 napon át, 6 színpadon, 150 fellépő playback és fél-playback-mentesen, egytől-egyig zenekari kísérettel fog koncertet adni. A programkínálat a könnyűzenei elemek mellett minden eddiginél sportosabb lett: május 13-án a Telekom Vivicittá Szeged, 21-én pedig a Continental-Contitech Szeged jótékonysági családi futónapja várja a mozgás szerelmeseit, de folytatódik a tavaly nagy sikert aratott Szeged Napi Sárkányhajó Viadal is.

A rendezvény-sorozat kiemelt eleme a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft és a Szeged Első Lyons Klub közös jótékonysági programja, melynek keretein belül 10 napon át, a Kárász és a Kölcsey utcák kereszteződésében gyűjtenek a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára. További újdonság, hogy a XXIII. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat minden napján – Szeged összes tömegközlekedési eszközén egyetlen vonaljeggyel lehet utazni, egészen az utolsó járatig.