Péntektől Borfesztivál Szegeden

Megosztás

Pénteken indul a Szeged Napja Ünnepségsorozat és a XXII. Szegedi Borfesztivál, amely az évek során Magyarország legnagyobb bormustrájává nőtte ki magát. A 10 napos esemény

a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös szakmai értékelése alapján idő közben a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását is kiérdemelte.   

A Szeged belvárosában frissen felépült, közel 200 faház egyértelműen jelzi, hogy napokon belül elkezdődik a helyiek életében és a hazai fesztivál-szcénában egyaránt meghatározó XXII. Szegedi Borfesztivál és a hozzá kapcsolódó Szeged Napja Ünnepségsorozat. „A fesztivál évek óta töretlen sikerének titka, hogy három rendezvény-koncepciót valósít meg egyszerre, egymással harmóniában. Az esemény magában hordozza egy fantasztikus hangulatú bormustra, egy minőségi gasztro-rendezvény és egy nagy szabású zenei fesztivál értékeit” – fejtette ki Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. A gasztro-vonalról a többszáz válogatott kiállító, míg a zeneiről olyan rangos nevek gondoskodnak, mint a Dóm Téri Kavalkádon koncertet adó Quimby, Charlie, a Honeybeast, Vastag Csaba vagy Freddie.

Magyarország legnagyobb borfesztiválja pénteken 17 órától a Borrendek tradicionális felvonulásával és a 17:30-tól esedékes megnyitóval veszi kezdetét. A Szegedi Borfesztivál és a hozzá kapcsolódó Szeged Napja Ünnepségsorozat a jól megszokott Dóm Téri Kavalkád, a Hidivásár, a Kincs Tér és a Klauzál téri Gasztroudvar mellett az idén először a Nemzeti Bor Maraton szegedi fordulójával, Sárkányhajó Viadallal és a I. Szeged Félmaraton és Futófesztivállal is várja vendégeit.