Kiérdemeltük a Gasztroélmények Éve 2016 ajánlását

Megosztás

A Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös szakmai értékelése alapján több szegedi rendezvény is kiérdemelte a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását – az elismerésben a Szeged Napja Ünnepségsorozat  – XXII. Szegedi Borfesztivál mellett a Bor Tér, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a Hungarikum Fesztivál és a tavaly első ízben megrendezett Nemzetközi Söröm is részesült.

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy minőségi, változatos fesztivál-kínálatával Szeged az utóbbi években Magyarország gasztro-kulturális fellegvárává nőtte ki magát. Ennek legfőbb jele, hogy a rangos elismerésben a Szeged Napja Ünnepségsorozat  – XXII. Szegedi Borfesztivál mellett további négy esemény is részesülhetett” – nyilatkozta Németh István, a borfesztivált szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. Hozzátette, 150 borászával és 250 programjával a 10 napos gasztro-kulturális kavalkád az ország legnagyobb borfesztiváljává nőtte ki magát.

 

A Gasztroélmények Éve 2016. ajánlásban három, nagy hagyománnyal bíró gasztro-esemény és egy tavaly indult, új generációs sörfesztivál is részesült. Az elismert rendezvények között megtaláljuk az évről évre nagyobb méretet öltő, szeptemberi Bor Teret; kilencedik alkalommal megrendezendő, kétszeres „Kiváló Fesztivál” minősítéssel rendelkező Hungarikum Fesztivált; az idén tizenkilenc éves Tiszai Halfesztivált, továbbá az extravagáns hangvételű Nemzetközi Sörömöt is, amely a kisüzemi sörfőzés népszerűsítését tűzte ki zászlajára.

 

Szegedi fesztiválok, melyek kiérdemelték a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását:

 

►  Szeged Napja Ünnepségsorozat  – XXII. Szegedi Borfesztivál (2016. május 13-22.)

►  Második Nemzetközi Söröm (2016. június 17-19.)

►  XIX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál (2016. szeptember 4-5-6.)

►  IX. Hungarikum Fesztivál (2016. augusztus 11-14.)

►  VI. Bor Tér (2016.  szeptember 14-18.)