Lakossági tájékoztató

Megosztás

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Szegedi Városkép és Piac Kft. 2024. évben Szeged városi rangra emelésének évfordulójára emlékezve – a Szeged Napja Ünnepségsorozatot. 2024. május 16. és 26. között 11 napon át a belváros több pontján találkozhatnak kiállítókkal, szórakoztató programokkal. A Széchenyi téren hagyományosan a borfesztivál, a Klauzál téren gasztorudvar, a Dugonics téren kézműves vásár, a Dóm téren pedig koncertek várják a szegedieket és a városunkba látogató turistákat.
A második hétvégén csatlakozik a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz a 23. Szegedi Hídivásár, ahol a Belvárosi híd és a Híd utca átalakul az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjévé. Az autók és a tömegközlekedési eszközök helyét két napra átveszi 250 hazai kézműves és persze a végeláthatatlanul hömpölygő tömeg. A programok helyszínén az installációk felépítése, valamint a Szeged Napjához kapcsolódó rendezvények megnövekedett forgalommal és a megszokottól eltérő
zajjal járhatnak a Belvárosban.
Tisztelettel kérjük megértésüket és türelmüket!
Társaságunk mindent megtesz a rendezvény sikeréért és a belvárosi helyszínek tisztaságának és rendjének biztosításáért. Reméljük, hogy programjaink között Ön is megtalálja a kedvére valót és részese lesz városunk ünnepének!