Hajrá PICK!!! Élő közvetítés a Borfesztiválon!

Megosztás

Szombaton 15 órától egy gigantikus, szabadtéri szurkoló klubbá alakul a Széchenyi tér: a Takaréktár utca felőli végen élőben közvetítjük a a MOL-Pick Szeged az MVM Veszprém összecsapását. A tét a bajnoki cím!! Nekünk 2 góllal kell nyerni, hogy aranyérmesek legyünk. 

Szombaton 15 órakor kezdődik a meccs, minden jegy elfogyott rá. 13.30-tól szurkolói felvonulás lesz a Széchenyi térről. 14.20-től zenés játékos bemutatással indul a bemelegítés. 14.45-kor az 1996-ban bajnok Pick Szeged csapatát köszöntik, a kezdődobást pedig az A csoportos vébét megjárt Nagy Gergő jégkorongozó végzi el. A meccs és az élő, Széchenyi téri LED fal közvetítés 15:00 – kor veszi kezdetét.
Vitos György szegedi krónikás érdekes összeállítást készített a Szeged–Veszprém NB I-es meccsek történetéből, amelyből megtudhatjuk, hogy az 1981-es élvonalbeli premier óta a szombati lesz a 114. bajnoki összecsapásuk. Sporttörténeti kuriózum, hogy a Tisza-parti fellépésein a Veszprém eddig már 20-szor győzött, míg a Szeged idegenben csupán kétszer. De most jön a lényeg: a MOL-Pick 3. bajnoki címéhez ezúttal Szegeden éppen 30. alkalommal kellene győznie a 23-szoros aranyérmes bakonyiak ellen, no és persze legalább két góllal.
– Emlékszem amikor először mentem végig a sportcsarnok folyosóján, mennyire izgultam, mert egy álmom valósult meg azzal, hogy a Pick leigazolt. Büszke vagyok arra, hogy itt játszhattam, de még van egy nagy feladatunk a társaimmal. Egy jó és erős csapat ellen kell megszereznünk a bajnoki címet, ez a célunk, erre készülünk, és a szurkolóinkkal közösen ez sikerülhet is – nyilatkozta Ilyés Ferenc,
– Ott leszek – nyilatkozta  a válogatott jobbátlövő Ancsin Gábor –, minden rendben, még csütörtökön fájt, de mára már nincs semmi gond, tudtam rendesen edzeni.
– Süli Róbert – Forrás: www.pickhandball.hu