Freddie, Vastag Csaba és Charlie ma este a Dóm Téren

Megosztás

Freddie, Vastag Csaba és Charlie zárja a Szeged Napja Ünnepségsorozatot ma este a Dóm Téren. Fehérvári Gábor Alfréd, alias Freddie frissen tért haza az Eurovízióról, ahol a 19. helyet szerezte meg haznánknak. 

Korábban írtuk:

A 19. helyen végzett Freddie aka Fehérvári Gábor Alfréd a Stockholmban megrendezett 60. Eurovíziós Dalfesztiválon. A Pioneer c. dal egy hét múlva élőben is felcsendül majd a XXII. Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat fináléjában.

Szombat este tartották Stockholmban a 60. Eurovíziós Dalfesztivált. A nyertes Ukrajna lett Jamala 1944 című számával. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy Ausztrália fog nyerni.

Freddie a Pioneer című számával 108 pontot szerzett, ez a 19. helyre volt elég. Összesen 26 ország szerepelt a döntőben.

A fesztivál történetében először a pontok felét adták csak a különböző országok szakértő zsűritagjai, a szavazatok fele a nézők SMS-ben leadott voksaiból jött.

Az ausztrálokat tavaly szabadkártyával hívták meg a versenyre, a műsort szervező európai műsorszórók egyesülete elég szabadon kezeli a kontinens határait. Ha ők nyertek volna, akkor jövőre sorsolták volna a helyszínt.

Freddie aka Fehérvári Gábor Alfréd – Dóm Téri Kavalkád, Continental-Contitech Szeged színpad, május 22 vasárnap 20:00