Egy nappal tovább borozhatunk a májusi borfesztiválon

Megosztás

Jó hírünk van a borkedvelőknek, ugyanis idén május 16-án kezdődik meg a 28. Szegedi Borfesztivál, így a megszokottnál egy nappal lesz hosszabb a Széchenyi téri borünnep. Ráadásul rögtön egy hosszú hétvégével zárul az első hét, hiszen május 20-ára esik majd pünkösd, így a hétfő munkaszüneti nap lesz.

Bővebben a szeged.hu cikkében.

  1. SZEGEDI BORFESZTIVÁL
    Klauzál tér, május 16-26.

Május 16-tól 26-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek és közel 160 borász kínálja majd legfinomabb nedűit. A 28. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.
A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.

KÉZMŰVES- ÉS GASZTROUDVAR
Klauzál tér, május 16-26.

A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak.

KINCS TÉR
Dugonics tér, május 16-26.

A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep. A szökőkút körül táncházak, kisebb zenei programok és különböző bemutatók várják a kilátogatókat.

DÓM TÉRI KAVALKÁD
Dóm tér, május 24-26.

A rendezvény második hétvégéjén a Dóm téren látványos koncertek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást. A szombati tűzijáték előtti sztárvendég: DZSÚDLÓ.
Részletes program hamarosan.

  1. SZEGEDI HÍDIVÁSÁR
    Belvárosi híd, Híd utca, május 25-26.

Szintén a második hétvégén csatlakozik a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz az idén 23. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Hídivásár, ahol a Belvárosi híd és a Híd utca átalakul az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjévé. Az autók és a tömegközlekedési eszközök helyét két napra átveszik a hazai kézművesek és persze a végeláthatatlanul hömpölygő tömeg.

CIVIL SZERVEZETEK UTCÁJA
Oskola utca, május 25-26.

A Szegedi Hídivásár szomszédságában a szegedi civil szervezetek legjava is kitelepül és bemutatja tevékenységét, játékokkal, interaktív vetélkedőkkel színesítve a három nap programját.