Dátumok, helyszínek – előzetes

Megosztás

A 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat május 12-én pénteken veszi kezdetét és egészen május 21-ig tart. A Széchenyi téren 160 borász kínálja majd legfinomabb nedűit.

A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról. Akik már biztosan itt lesznek: Belmondo akusztik, Gájer Bálint, Groovehouse, Hajdú Klári – Szakonyi Milán, Hevesi Tamás, Kökény Attila, Nyári Károly, Peter Šrámek, Roy és Ádám, Sasvári Sándor, Szabó Ádám, Vavra Bence és Yulaysi Miranda.

A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak május 12-től 21-ig.

A Dugonics téren 10 napon át a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep.

A Dóm téri kavalkád május 19-21. között élő koncertekkel kapcsolódik be a 10 napos programsorozatba. Pénteken 16. 30-kor Delhusa Gjon, majd 20.00 órától Charlie koncertezik. Szombaton 20 órától Bródy János élő koncertje várja a közönséget, 21.30-kor jön az ünnepi tűzijáték. A vasárnapi fergeteges hangulatról a Best of Geszti produkció gondoskodik, a kezdési időpont szintén 20.00.

A második hétvégén csatlakozik a Szegedi Hídivásár, május 20-21-én a hazai kézművesek seregszemléjén a Belvárosi híd, a Híd utca is benépesül, az Oskola utcában pedig a helyi civil szervezetek várják az érdeklődőket.

További résztelet hamarosan.